Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Someron Voima juhlii SM-pronssia

Futsal-Liigan pronssiottelussa Someron Voima kaatoi Espoossa Golden Futsal Teamin rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Varsinainen peliaika päättyi 2–2 ja jatko-ottelun jälkeen taululla olivat numerot 3–3. Ratkaisevat pilkut upottivat sisään illan ykköshahmo Gezim Voca ja Joonas Manzo. Runkosarjassa kuudenneksi jääneelle SoVolle mitali oli seurahistorian toinen; aiempi pronssi oli kaudelta 2015–16. Runkosarjan kolmonen GFT joutui jäämään ilman mitalia.

7. minuutilla kapteeni Juho Pettersson ampui pallon kaukaa alakulmaan pelaaja-valmentaja Valdrin Seferin sivurajapotkusta. 17. minuutilla Gezim Voca haastoi vahvasti vasemmalla laidalla ja lähetti kovan poikittaissyötön luukulle; GFT:n Samir Haddouti ohjasi pallon omaan maaliin maajoukkuevahti Antti Koivumäen taakse. Tauolle mentiin SoVon ansaitussa 0–2-vierasjohdossa.

GFT tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja kaiken kokenut kapteeni Panu Autio kavensi jo 22. minuutilla Niko Stenholmin unelmapassista. 28. minuutilla GFT kuroi pelin tasoihin lähes edellisen maalin peilikuvalla. Antti Arvola laukoi keskisektorilta voimalla. Ylärimat kolisivat molemmissa päissä.

Jatko-ottelussa 41. minuutilla Gezim Voca räjäytti suurilukuisen vieraskannattajajoukon laukomalla SoVon 2–3-johtoon Arber Istrefin tarkasta pystysyötöstä.

Jatko-ottelun toisella puolikkaalla Autio puki ylleen maalivahdin nutun ja GFT haki tasoitusta ylivoimalla, joka puri hyvin SoVo-nelikkoon, mutta viimeistely takatolpalta ontui. Vain 46 sekuntia ennen loppua Arvola pääsi viimein takatolpalta ylivoimakuvion päätteeksi tasoittamaan 3–3. Lisää maaleja ei tullut, joten pronssimitalit ratkottiin lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Molemmat maalivahdit ottivat rankkarikisassa yhden torjunnan ja kun GFT:ltä Panu Autio laukoi voimalla ylärimaan, vain Antti Arvola osui. SoVo:lta osui ensin Voca ja viimeisenä laukojana Joonas Manzo. Näin SoVo pääsi juhlimaan SM-pronssia; ainoa edellinen mitali oli keväältä 2016.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Gezim Voca oli iloinen pronssimitaleista:

“Kyllä meillä oli koko pudotuspelien ajan kova nälkä. Saatiin vuotanut puolustuspeli loppukeväästä kuntoon ja kun pudotettiin Sievi jatkosta niin saatiin itseluottamusta ja nälkää lisää. KaDy oli toki välierissä meitä parempi, mutta hyvin taisteltiin vastaan siinäkin parissa. Nyt kasattiin itsemme kuntoon ja  saatiin tällainen rosteri kasaan pronssiotteluun. Se riitti tällä kertaa”, Voca miettii.

Voca laukoi SoVon kolmannen maalin, joka oli lähellä tuoda voiton jo jatko-ottelussa.

“Sain Arbelta [Istrefi] hyvän pystypallon ja siihen hyvän, oikea-aikaisen suojauksen kropalla. Sitten  laukaus onnistui ja upposi. Vaikka GFT tuli vielä tasoihin, niin usko oli kova koko joukkueella, että voidaan hoitaa homma rangaistuspotkukilpailussakin, Makke [Laaksonen] on ollut aika hyvä niissä ja luotettiin että voitetaan”, runkosarjan pistepörssin suvereeni ykkönen päättää.

GFT:n maalivahti Antti Koivumäki nollasi Suomi-paidassa edellisviikonloppuna Espanjan, mutta joutui nyt antautumaan SoVo-tulituksessa yhden kerran enemmän kuin virkaveli Marko Laaksonen toisessa päässä.

“Ensimmäisellä puoliajalla tuli helppoja virheitä, niistä kaksi maalia SoVolle. Näin jouduttiin takaa-ajajaksi suuren osan pelistä. SoVoa vastaan maalivahtina on tietysti aina mielenkiintoista pelata, kun heidän hyökkäyspelinsä perustuu siihen, että tulee paljon laukauksia kovilta laukojilta. Lopulta päästiin tasoihin kahdesti, mutta SoVo oli pikku pykälän tarkempi rankkareissa”, Koivumäki puntaroi.

“Viime kauteen verrattuna mentiin eteenpäin pelillisesti ja tuloksellisesti, vaikkei 4. sija tietysti lämmitäkään”, maalivahti päättää.

GFT:n kausi jatkuu välierissä

GFT onnistui katkaisemaan vääntämällä niukan voiton tasaisesta ottelusta.

Lue lisää
GFT murskasi Ilveksen vieraskentällä

GFT otti selvän voiton Ilveksestä ja on nyt voiton päässä jatkopeleistä. Joukkue teki seitsemän maalia ja jokaisen viimeisteli eri pelaaja.

Lue lisää
GFT:lle täydet pisteet Joutsasta

GFT osoitti vahvaa peliä Sievissä lauantaina ja jatkoi sitä myös Joutsassa vieden ottelun selvin lukemin nimiinsä.